fbpx

Chirurgie

Chirurgie oro dentara – oromaxilofaciala | Parodontala / BMF / dento-alveolara.Tehnicile specifice de chirurgie orala / dentara sunt folosite doar atunci cand este necesar intr-un cabinet stomatologic. Fie ca este vorba de o extractie sau de proceduri mai complicate, medicii nostri vor finaliza cu succes interventia chirurgicala.Printre aceste tehnici intalnite si la clinica stomatologica STOMASAN se numara: – Interventii chirurgicale dentare efectuate la nivelul cavitatii bucale; – Rezectii apicale; – Regularizari ale crestelor alveolare; – Chirurgie parodontala; – Chirurgie plastica gingivala.

Daca un dinte este deja compromis, trebuie sa se faca o extractie. Este solutia la care se apeleaza in cazul in care dintele nu mai poate fi recuperat prin proceduri standard.
Tehnica se foloseste si in cazul in care din dinte nu au ramas decat resturi de radacina sau daca este vorba despre dinti care erup. Aceasta procedura presupune ca dintele sa fie extras din cavitate, in locul acestuia se poate face un implant dentar sau se poate construi o punte.

In cazul in care radacina unui dinte este bolnava, aceasta trebuie indepartata cat mai repede. Dar aceasta procedura nu se poate realiza daca dintele doare sau prezinta infectie, ci dupa tratarea acestor simptome. In acest caz se apeleaza la rezectie apicala. In urma acestei proceduri se pastreaza portiunea de radacina sanatoasa a dintelui in cauza.

Regularizarea crestelor alveolare presupune netezirea substratului osos in urma extractiilor. Aceasta tehnica se foloseste in vederea obtinerii unui camp protetic optim protezarilor ulterioare. Cand vorbim despre chirurgie dentara parodontala, ne gandim la tehnici noi de regenerare osoasa si tisulara ghidata. Se apeleaza la acest tip de chirurgie in vederea pastrarii si prelungirii duratei de viata a dintilor parodontotici.

Chirurgia plastica gingivala inseamna refacerea continutului optim morfofunctional al tesuturilor gingivale.

Organismul reactioneaza diferit la interventiile chirurgicale (in cazul de fata dentare) la care este supus, in functie de metabolism. Rezistenta organismului este data si de o dieta corespunzatoare, bogata in calciu (produse lactate si legume verzi), magneziu (cereale, nuci, alune, carne rosie), fosfor (galbenus de ou, peste, lapte), fluor (ceai, peste), vitamine si alte minerale.

Chirurgia dento-alveolara

Aceste manopere chirurgicale sunt efectuate in mod curent in cabinetul si in clinica de stomatologie sub anestezie loco-regionala, in aceasta categorie se inscrie; extractia dentara; rezectia apicala ;  chistectomie ; chiuretaj subgingival; chirurgia parodontala; etc.

Chirurgia OMF (BMF)

Presupune interventie de mare amploare cum ar fi reducerea fracturilor din regiunea oro-maxilo-faciala, tumori (cancer oral), suporatiile lojilor, etc.  Se face de regula cu internare (este nevoie de spitalizare) si de asistenta permanenta a personalului medical aferent spitalului in care se face internarea.

Aveti nevoie de o programare la specialisti din domeniu?