fbpx
Stomasan

since 1991

Fatete Dentare

Cand vorbim de fatetare, vorbim de fapt de aplicarea la nivelul fetei vizibile a dintilor frontali a unor structuri din materiale compozite sau ceramice cu scopul de a restaura forma, culoarea sau structura dintilor. Fie intr-un caz, fie in altul, dintele ce urmeaza a fi fatetat necesita o preparare prealabila, preparare ce consta in indepartarea prin slefuire a stratului de smalt de pe fata lui externa.n cazul utilizarii materialelor compozite fatetarea se face intr-o singura sedinta. Desi in comparatie cu fateta ceramica, cea din material compozit prezinta avantajul unui timp relativ scurt de realizare, ea prezinta si o serie de dezavantaje cum ar fi: instabilitate coloristica si volumetrica in timp si imposibilitatea unei finisari asemenea celei ceramice.
indicatiile fatetarii:
 –
Atunci cand vrem sa corectam aspectul inestetic al dintilor.
 – In cazul in care dintii sunt sparti, decalati sau prost aliniati.
  La dintii patati, colorati.- La dantura cu “strungareata”.
 – Pentru schimbarea obturatiilor voluminoase din compozit.
Avantajele fatetarii:
Fatelele de portelan creeaza un aspect firesc al danturii, datorita absentei metalului, oferind o translucenta foarte apropiata de cea a dintilor naturali.
Pastrarea vitalitatii dentare.
Suprafata de portelan este foarte neteda si impenetrabila motiv pentru care dintii fatetati nu-si vor schimba niciodata culoarea.
Timp de executie redus.
Tehnica de realizare este netraumatizanta, slefuindu-se doar la nivelul smaltului, deci mult mai putin decat in cazul coroanelor dentare, iar fixarea lor se realizeaza cu un ciment special.

Formular Contact

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

contactaţi-ne

Luni - Vineri: 10:00 - 19:00

clinica.stomasan@gmail.com

+40 212 525 152
+40 212 523 132
+40 744 316 691
+40 733 030 000
Urgente: +0771 176 820

Str. Aleea LunguletuNr.5, Bl.V3, Parter Sector2,
Bucuresti (Zona Iancului)

Stomasan

Clinica De Stomatologie

Copyright ©2023 STOMASAN